Bresc BV

Lamscarpaccio met ratatouille en zwezerik beignets

Ingrediënten

10
  • 750 g lamsbout
  • 50 g Bresc Pesto verde
  • 50 g Bresc Strattu di pomodoro
  • 500 g Bresc Tomaten bruschetta
  • 500 g Bresc Ratatouille
  • 300 g lamszwezerik
  • 2 l groentebouillon
  • 25 g Bresc Erbe Italiano
  • 125 g bloem
  • 3 dl olijfolie
  • 25 g Bresc Basilicumpuree
  • 200 g mayonaise
  • peper en zout
  • 125 g geraspte Parmezaan
  • 125 g gebakken pijnboompitjes

Bereidingswijze

Marineer de lamsbout met de pesto verde, erbe Italiano en de strattu di pomodoro en rol de lamsbout strak op in plakfolie. Vries aan en snijd er carpaccio’s van. Pureer de bruschetta met wat olijfolie tot een gladde massa in de blender. Breng de groentebouillon aan de kook en spoel ondertussen de zwezeriken in koud water. Laat de zwezeriken in de kokende bouillon zakken en pocheer ze kort. Laat ze in het vocht afkoelen. Roer de basilicumpuree door de mayonaise en smeer ook wat op het bord, leg hier de carpaccio op. Smeer de carpaccio in met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout alvorens er de ratatouille op te dresseren.  Haal de zwezeriken door de bloem en bak ze kort in hete olie. Serveer ze op de carpaccio samen met de tomatencrème, basilicummayonaise, geraspte Parmezaan en pijnboompitjes.