Tom kha kai
1 l

INGREDIËNTEN

recept foto
  • 2 kipfilets
  • 4 dl kokosmelk
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1,5 el Bresc Citroengraspuree
  • ½ el Bresc WOKpeper
  • 10 limoenblaadjes
  • ½ el Bresc Knoflook gehakt
  • 1,5 el Bresc Gemberpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • olie om aan te zweten
  • vissaus

BEREIDING

Snijd de kipfilet in reepjes.
Fruit de ui aan zonder te kleuren en voeg de kip, citroengras, limoenblaadjes, gember, peper en knoflook toe. Bak mee. Blus af met de kippenbouillon. 

Laten koken en dan kokosmelk toevoegen. Laat de soep een half uurtje doorpruttelen.
Haal de limoenblaadjes eruit en pureer de soep.
Vissaus toevoegen naar smaak.

Garneer de soep met gesneden bosui, taugé, koriander, rode peper en paddenstoelen.




PRODUCTEN