Pita Soutzouki
10 personen

INGREDIËNTEN

recept foto

Ingrediënten vlees:

  • 1 kg lamsgehakt
  • 4 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 25 g Bresc Ras el hanout
  • 75 g Bresc Honey & thyme rub
  • 25 g Bresc Rode peperpuree
  • 1 kleine ui
  • 25 g Bresc Andalusische knoflookpuree
  • olie

Ingrediënten tzatziki:

  • 500 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 à 3 eetlepels Bresc Beemster knoflookpuree

Ingrediënten pita:

  • 20 Griekse mini pita’s
  • 300 g rode koolsla
  • 1 ui
  • ¼ bosje peterselie
  • 20 st Bresc Cherry tomatoes garlic parsley
  • 100 g Bresc Peperoncini marinati

BEREIDING

Snijd voor de tzaziki de komkommer door. Haal de zaadlijst eruit en rasp het grof. Rooster de karwei en komijn in een droge koekenpan en vijzel het. Zeef zodat je het poeder overhoud. Meng alle ingrediënten door en breng op smaak met peper.

Maak voor het vlees de ui schoon en pureer het met de rest van de ingrediënten behalve het ei, gehakt en paneermeel. Meng vervolgens alles goed door en breng op smaak. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een schaal in met wat olie. Duw het gehakt plat in de schaal tot een plak van 2 à 3 cm dik. Bak de plak 15 minuutjes en laat het afkoelen. Snijd in gewenste vorm.

Snijd de ui in ringen, hak de peterselie en verwarm de pita’s even. Gril het vlees aan beide zijdes. Serveer het vlees in de pita’s met de sla, tzaziki en garnituur.




PRODUCTEN